Audio Building och Röster – 10 år senare

Idag var jag och gjorde röster för ett företag som heter, ehm, Röster, kort och gott., Voices Faces and Places. Och jag gjorde röstprovet inför en trevlig kvinna som heter Elisabet König.
Det här SKULLE ha kunnat vara vilket röstprov som helst i mängden, men det här mötet var något extra …

När jag var ungefär 16 år så började jag inse vad jag ville göra med mitt liv. Många av mina jämnåriga vänner var helt lost i valet och kvalet kring gymnasielinje och vilken väg de skulle gå i livet, så jag är oerhört tacksam för att jag hittade mig grej så pass tidigt: jobba med ljud. Det började vid ljud och gick långsamt över till röster och radio.
Vid den här tiden (2000-2002) så var jag en extrem röstnörd. På den tiden fanns det en stor röstagentur som hette Audio Building och de hade en röstdatabas på sin hemsida. Där samlade de alla sina talanger i form av ett nummer och några röstprov. Vi pratar hundratals olika personer och jag gick igenom nästan varenda en. De röster jag kände igen från radio- och tv-reklam, de sparade jag på hårddisken för att sen kunna ta upp dem i ett ljudredigeringsprogram bara för att kunna lyssna på, redigera och leka med och LÄRA MIG.

Och just år 2002 bestämde jag mig för att jag var mogen att åka till Audio Building och lägga in mitt eget röstprov. Jag hade fått mycket tips från den gamla Dressmann-rösten Gunnar Ernblad (sen några år tillbaka är det min gamla kollega från Lugna Favoriter, Tobias Heldt, som är Dressmanns mörka stämma). Gunnar är kanske mer (o)känd som den som gav röst till många gamla klassiska tecknade figurer i Disneytajms alla serier på 90-talet, t.ex. var Gunnar både Björnbusarna och Joakim von Ankas betjänt Albert i Ducktales.
Hursomhelst så kände jag nu att jag var mogen att gå in och börja min resa mot att bli en av de där rösterna som ingen sett ansiktet på men som alla hört.
Och den jag bokade tid hos och som jag gjorde mitt första professionella röstprov inför, det var Elisabet König. Därför var den här dagen lite extra speciell.

Audio Building blev senare Morgan Kane, Morgan Kane gick i graven och nu är hon hos Röster.
Jag kommer faktiskt inte ihåg hur många jobb jag gjorde för Audio Building och Morgan Kane i slutändan, men jag minns att jag dubbade en kille i en dusch i en fransk Ajax-reklam, du vet en sån där reklam där inte en enda röst matchar munrörelserna! Och jag gjorde en butiks-TV-reklam för Pripps Blå Pure också. Jag åkte in och sa ”Pure” 4 gånger, sen var vi klara och jag åkte hem. Dagens efter ringde de och sa ”Vi glömde säga Pripps Blå, du får extra betalt om du kommer in igen”. And I did.

Det var väldigt kul att se Elisabet igen och jag hoppas verkligen vi får chans att jobba ihop igen snart. Det får bara inte gå 10 år till.”ローズガーデン”ローズクォーツ×インカローズ×ローズカットダイヤモンドリング対応金種:K18YG/PG/SG 春色ジュエリー2017
逆反柄 薩摩拵え (最高級居合刀)刀袋付き ◆送料無料◆  ●居合練習 居合稽古に最適● 端午の節句 子供の日 こどもの日 居合道 ast
フレデリック・エドウィン・チャーチ 氷山 M30サイズ M30号 910x606mm ※個人宛配送・代引不可※絵画 インテリア 額入り 壁掛け 油絵 フレデリック・エドウィン・チャーチ
ペアリング ハードプラチナ950 結婚指輪 マリッジリング プラチナ ダイヤモンド ハート 結婚式 pt950 ダイヤ ストレート カップル 贈り物 誕生日プレゼント ギフト
新品北米版Blu-ray!【名探偵エルキュール?ポアロ コンプリート?コレクション】Agatha Christies Poirot: Complete Cases Collection [Blu-r
MD マルチドライブ MULTI DRIVE【Y字ローラー 美顔器 多機能美容マシーン 美容機器 美容家電 EMS LED セラミックインサートパルス ヒーティング】
コクヨ/EK保管庫 下置き 3枚引戸 H1110 ナチュラルグレー
【最大4,000円OFFクーポン配布中】 体操マット 教育用マット 運動用 器械体操 S-9765 LOOKIT オフィス家具 インテリア
仏壇 和の輝き パシャ 18号 上置 小型仏壇【モダン仏壇 上置型 モダン ミニ】/仏具用品 仏壇用品 ミニ仏壇 上置型仏壇 上置き仏壇 現代仏壇 家具調仏壇 ミニ 小型 仏壇仏具 コンパクト お仏壇
マニフレックス シングル エアメッシュ ハットトリック(AIR MESH Hat Trick) 高反発 マットレス 外して洗える側地

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *