DESIGN: Nördigt-logotypen

logo
Inför lanseringen av den spirituella podcastuppföljaren till RadioGamer så behövde vi först ett nytt namn, sen en ny logo – Ett uppdrag som i slutändan blev ganska lätt.
Namngivningen gjorde vi tillsammans, jag, Tove, Jonas och Peter, när hela idén med en ny podcast fortfarande kallades PROJECT NATHANIEL. Jag tog på mig att göra själva loggan.

Heltidsnördarna copyDetta var ett av mina tidiga förslag, ett namn som inte alls höll i längden.

Heltidsnördarna, NILF, GaidoRamer, brainstorming resulterar ofta i saker som inte alltid är helt logiska men som nästan alltid lockar fram till skratt. Efter ett tag kom vi i alla fall fram till att vårt namn ska symbolisera vad det är vi gör och inte vara låst vid bara en podcast. ”Nördigt” var det självklara valet och det var Peter Kjellin som föreslog att vi skulle sätta det i ljudklamrar.

NORDIGTLOGO2 copy

Den första desingen jag gjorde (ovan) utgick helt och hållet från TV-spel, en av grundstenarna i showen. Jag är absolut inget geni när det kommer till logodesign och speciellt inte om det handlar om symboler, därför utgick jag från ett typsnitt som skulle skapa den där retrodigitala känslan.
I samma veva valde vi att behålla färgschemat från vår gamla podcast, som en liten homage.

Nördigt Logo 2

Faktum är att den här logotypen höll i sig väldigt länge. Namnet var satt och logotypen fanns, så vi koncentrerade oss på att bygga upp de andra delarna i showen. Ända tills veckan innan lansering.
Det var något med den här designen som inte kändes 100%, så jag började experimentera med några nya grepp. Jag gjorde tillslut bara ett byte av typsnitt, ett som gav en mycket skönare känsla för ögonen men som även var snyggare, unikare och mer identifierbart.

logo

Med facit i hand, så här fem veckor efter lanseringen, så känner jag verkligen att vi tog rätt beslut. Namnet, logotypen och podcasten är på plats. Nu börjar det riktiga jobbet.

Du kan läsa mer om [NÖRD:IGT] på www.nördigt.nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *