[UPPDATERAT] DUBBNING: Premiär för Knäppala Skola (Strange Hill High)

I dagarna är det premiär för en ny serie på Barnkanalen – en serie som helt klart är en av de mest skruvade jag varit med och dubbat: Knäppala Skola!

Showen, som i original heter Strange Hill High, är en berättelse om tre kids och deras mycket annorlunda skola. Huvudpersonerna heter Mille, Bella och Berzelius. Och ja, du gissade rätt, jag spelar Berzelius, det är han som har en pepparkaksfärgad svampfrisyr och glasögon på bilden här ovan. Jag har även lånat ut min röst till den store men sofistikerade killen Terje.

BERZELIUS
Berzelius

Det som gör att den här serien står ut är helt klart dess estetiska stil i kombination med manuset. Det finns mycket humor i den, och många guldkorn som nickar mot föräldrar finns ibland in plain sight trots att de förmodligen kommer gå barnen över huvudet.

TERJ2
Terje

Berzelius har seglat upp som en av mina favoritkaraktärer att spela. Han är vimsig, frånvarande, egen och udda. Jag fann att bästa sättet att spela honom var att logga ut helt och hållet från min egna hjärna! Rösten jag givit till Berzelius är min egna hyllning till gamla journalfilmer korsat med nyanser av röster jag hört som liten i serien ”Skrotnisse och hans vänner”.

Serien dubbades hos Eurotroll och kan ses HÄR.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *