DUBBNING: Skåpbilen Olle (SVT Barnkanalen/Eurotroll)

20130820-204409.jpg

SVT/Barnkanalen har börjat sända Skåpbilen Olle och äntligen får jag berätta det jag hintat om sen i december förra året. Jag är så glad och stolt!

Skåpbilen Olle är den första serie jag dubbat hos Eurotroll och med det så går en stor dröm i uppfyllelse! Det var tecknad film och barnprogram som inspirerade mig en gång i tiden till att jobba med det jag gör idag, så jag har säkert drömt om detta ögonblick i över 10 år.

Karaktären jag speler heter Teodor (Jethro i det brittiska originalet Olly The Little White Van) och är en blå liten, småsävlig traktor med mycket hjärta. Jag tycker serien är väldigt söt och jag älskar det faktum att jag får sjunga i den.
Originalrösten till Teodor låter lite som en brittisk ”redneck” men SVT och Eurotroll ville undvika att ge honom en så pass stereotyp röst och framtoning i den svenska versionen. Efter ett par försök under provspelningen så testade jag att ge Teodor en ”söderdialekt” från Stockholm i kombination med ett lätt läspande (baserat på hans utseende) och SVT älskade det!

Stort tack till både SVT och Eurotroll!

Andra svenska röster i serien är bl.a. Leif Andrée, Anna Sahlin Wahlsteen och Magnus Rongedal.

Skåpbilen Olle kan du läsa mer om och titta på HÄR.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *