DUBBNING: Träd Fu Tom [UPPDATERAT]

Hedlund & Sickzoo

Den 28:e december har en ny serie premiär på SVT Barnkanalen: Träd Fu Tom. Och jag gör rösten till den uppfinningsrika trädgrodan Sickzoo! Du kan läsa om premiären här!

Träd Fu Tom är den dubbade versionen av den brittiska förlagan som kort och gott heter Tree Fu Tom. Serien handlar om pojken Tom och hans äventyr tillsammans med sina vänner i skogssagovärlden Trädtoppolis.

Originalrösterna i serien tillhör bland annat Sophie Aldred, Tim Whitnall och David Tennant (!). Tim Whitnall gör rösten till Zigzoo i den brittiska versionen, alltså samma roll som jag spelar (fast omdöpt till Sickzoo) i den svenska dubben.
Jag måste erkänna att det är fantastiskt kul att ha spelat (indirekt) emot David Tennant. Tennant är en skådespelare som jag fått en ganska god relation till genom Tove Bengtsson och [NÖRD:IGT] och p.g.a. Doctor Who.

Jag kan helt ärligt säga att detta är det roligaste röstjobbet jag någonsin fått arbeta med. Sickzoo är en magnifik karaktär och jag älskar honom av hela mitt hjärta. Mycket av denna kärlek kommer från det faktum att SVT och Eurotroll låtit mig tolka Sickzoo på mitt sätt, samtidigt som vi tillsammans jobbat oss fram till att ge karaktären mer djup och fler dimensioner.
Sickzoo är glad, uppfinningsrik och sprallig, samtidigt som vi gjort honom lite tokig och även osäker på om hans vänner tycker om honom för den han är, eller om de bara gillar honom för hans uppfinningar. Sickzoo vet inte riktigt hur man beter sig korrekt i alla olika situationer som livet ställer honom inför, men hoppas att han reagerar på rätt sätt och letar därför ständigt efter bekräftelse från sina vänner på att han är på rätt spår. Hela har varit utmanade och mycket lärorik.

Jag saknar redan Sickzoo och hoppas innerligt att säsong två (som är under utveckling i Storbritannien) håller samma klass som säsong ett, så att jag får återvända till rollen.

Bland de övriga svenska rösterna hittar du bland annat Dominique Pålsson som Ariella och Kim Sulocki som Kvick (Twigs).

Programmet ska som sagt börja sändas den 28:e december på SVT Barnkanalen och är dubbat av Eurotroll.

Du kan titta på Träd Fu Tom på SVT Play och Barnkanalen!

En reaktion på “DUBBNING: Träd Fu Tom [UPPDATERAT]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *