Info/Kontakt

Christian Hedlund heter jag och i den här bloggen skriver jag om mitt ganska ovanliga yrke, om mina tankar och visioner och delar med mig av mitt liv.
Allt som skrivs i bloggen är mina egna åsikter.

Jag jobbar som en av Sveriges mest flexibla röstakrobater med över 12 års erfarenhet av voice-over-jobb i form av speakerinläsningar för företagspresentationer, VO för radio- och TV-reklam, imitationer i radio, röstskådespeleri och mycket mer.
Jag har genom åren bland annat lånat ut min röst till Stockholms stad, Pripps Blå, Dalatrafik, AjaxHemmakväll, Lugna Favoriter (kompletterande stationsröst) och Discovery Channel för att nämna några.

2013 spelade jag traktorn Teodor i den animerade serien ”Skåpbilen Olle” på SVT/Barnkanalen (dubbad hos Eurotroll).

2014 spelade jag Benny Astronaut i den svenska dubbningen av LEGOFILMEN.

Jag har över 6 års erfarenhet av kommersiell radio. Jag har sänt på Mix Megapol, Lugna Favoriter, RIX FM och Radio 1 och jag är skaparen bakom det som mellan 2009 och 2012 var Sveriges mest nedladdade nördpodcast på svenska, RadioGamer.
Jag är även en av grundarna till RadioGamers spirituella uppföljare, [NÖRD:IGT]. Du kan du läsa mer det om här.

Jag har utbildning i grundläggande journalistik från Poppius och har skrivit  för den nordiska spelbranschsidan MCV Nordic.

Mer info finns på min profil på LinkedIn.

På jakt efter RÖSTPROV? Klicka Här!

Kontakta mig genom att ringa eller maila:
0707 – 95 64 68
christian[a]1man20voices.com

1 Man – 20 Voices är en enskild firma och jag innehar F-skattsedel.

23 reaktion på “Info/Kontakt

 1. Pingback: Röstprov: Reklam/info/ljudbok/telesvar | 1 Man – 20 Voices

 2. Brad Schmitz

  Hi Christian,

  I was wondering if you are a native Swedish voice talent or if you are an English speaking voice talent. Looking forward to your reply.

  Thanks,
  Brad

  Svara
 3. Joel Dahlberg

  Hej Christian!
  Hur mycket tar du för att läsa in 2-3 meningar? Om du gör för privatpersoner vill säga. Jag håller nämligen på med en parodi på en känd reklamfilm och det enda som saknas är en speakerröst.

  Svara
 4. Råb

  Kortfatta,t tillika full på rosévin (ty, lördag). Du är fet. Du är grym. Samt en outtömlig motivationsskälla för att verkligen våga på sig det som är utanför boxen, dvs. kreativt. Älskar dig! <3

  Svara
 5. Anders

  Hej, Christian!

  Jag undrar om jag skulle kunna få ditt tillstånd att printa ögonblicksbilder av Lasse Svensson, Annica Smedius, Anders Öjebo, Annelie Baghavan och Hasse Jonsson från dina Youtubeklipp och ladda upp dem på Wikipedia för att använda dem som foton i skådespelarnas artiklar? Jag kommer naturligtvis att uppge dig som upphovsman till bilderna om tillståndet ges.

  Mvh Anders från Dubbningshemsidan

  Svara
   1. Anders

    Tack för tillståndet! 🙂

    När du ville att jag skulle ange källan, menar du då en länkning till de olika videoklippen?

    Svara
 6. Olivia

  Hej Christian! jag är såå peppad på din kommande ”Röstskådespelarna 😀 Ska bli så otroligt kul o höra när du pratar med bästa Sharon Dyall!!! är sååå överlycklig ^^ hon är min förebild inom detta. Tack tack till dig du är bäst som fick chansen att snacka med henne :)) Är sååå exalterad, längtar sjukt mkt asså. Hoppas mina frågor kom med i podcasten 😀

  mvh olivia

  Svara
 7. Sebastian

  Skulle bara skriva att jag har börjat följa dig för några månader sen och skulle bara säga att det behövs fler med samma tankesätt som du vad det gäller näthat och onödigt skitsnack på nätet keep up the good work!

  Nätkärlek
  Tjooong

  Svara
 8. Pär

  Hej Christian
  Så du har helt slutat med nördigt? Måste missat att du skulle sluta isf för helt plötsligt var du bara borta. Saknar din humor och din passion om tåg och lastbilssimulatorer. Du kan vara den gladaste personen jag sett och det är aldrig fel med glada personer. Lycka till med dina röster och om man nån gång behöver en röst till något projekt så är du mannen jag ringer.

  Svara
  1. admin

   Hej Pär!

   Ja, jag slutade för två år sedan och har rört mig vidare mot nya projekt:)
   TACK för dina fina ord!

   Ta hand om dig!

   //Hedlund

   Svara
 9. Maria Wenström

  Hej Christian !

  Först och främst så vill jag tacka dig oerhört mycket för ditt engagemang och intresse för att få fram till människor vad våra svenska röstskådespelarna har gjort för oss och vilka dessa röstskådespelare är.

  Detta ska du ha en stor eloge för.

  För det är så himla kul att få höra dessa röstskådespelare prata om hur dem kom in i dubbningsbranschen och en massa annan fakta om dem. För dubbning är en stor passion för mig och jag tror många andra också. Sen få höra många av sina dubbningsidoler prata det är som en dröm kommer i uppfyllelse.

  Tack ska du ha.

  Jag tänkte att jag skulle skicka dig en lista på de röstskådespelarna som jag skulle vilja höra intervjuer på. Det hade varit kul att om man kanske kunde få höra lite intervjuer på de röstskådespelare som vi dubbningsfan gillar mest, för då får vi höra intervjuer på våra dubbningsfavoriter.

  Nick Atkinson
  Jonas Bergström
  Tomas Bolme
  Anders Byström
  Ingemar Carlehed
  Charlie Elvegård
  Stig Engström
  Monica Forsberg
  Stefan Frelander
  Staffan Hallerstam
  Leo Hallerstam
  Stephan Karlsen
  Jan Koldenius
  Steve Kratz
  Irene Lindh
  Claes Ljungmark
  Anna Nordell
  Jan Nygren
  Gabriel Odenhammar
  Mats Qviström
  Louise Raeder
  Maria Rydberg
  Roger Storm
  Kim Sulocki
  Oliver Åberg

  Med vänliga hälsningar

  Maria Wenström

  Svara
  1. admin

   Hej Henrik!

   Vad kul att du är intresserad av min röst!
   Vad sägs om att slänga iväg ett mail så kan vi diskutera på ett bättre sätt än via kommentarsfältet här? 🙂

   Ser fram emot att höra från dig!

   Allt gott,
   Christian

   Svara
 10. Leo Löfgren Roberts

  Hej Christian!

  Jag har gjort en egen hemsida sedan 19 maj i år med svenska dubbnings credist till inköpta barnprogram från öststaterna bl.a. som har dubbats inom SVT’s för TV-visning av Jan Brandhildh, Per-Arne Ehlin, Ragna Nyblom, Peter Nestler o. m.fl. från 1969, hela 70-talet, 80-talet…fram till år 1999, som kanske är en nostalgi-underhållning för dig?.

  https://barnprogramdubbningar.wordpress.com/2018/05/19/the-journey-begins/

  Allt gott,
  Leo.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *