Min kvinnliga motsvarighet (i röstbranschen)

I förra veckan hade jag nöjet att få ta en fika ihop med komikern, imitatören och röstskådespelerskan Anneli Heed.

Anneli är på många sätt en kvinnlig motsvarighet till mig själv – hon har jobbat med radio, speakar reklam i alla dess former och imiterar kända röster.
Skillnaderna mellan mig och Anneli innefattar att jag numera jobbar med podcasts och precis börjat min bana med att dubba medan Anneli jobbar med TV och radio (SR), krogshower och har dubbat i över sju år!

Jag måste bara säga att det var ett nöje att få träffa Anneli och prata om röstskådespeleri, imitationer och allt som har med vår bransch att göra. För det är VÄLDIGT sällan som röster får en chans att mötas ens på ett yrkesmässigt plan i Sverige. Våra jobb funkar inte som i USA där hela skådespelarensemblen sitter samlad och spelar mot varandra, utan allt som oftast sitter vi ensamma i vårt bås och agerar mot inspelade ljud och röster. Och jag tror det är väldigt svårt att förstå vad vi verkligen jobbar med och hur mycket arbete som ligger bakom allt, om du inte är röstskådespelare själv.

Om någon frågor mig efter en kvinnlig imitatör så rekommenderar jag Anneli Heed. Hon har en fantastisk talang, är galet kvick och otroligt passionerad för det här jobbet.

Besök gärna hennes sida: AnneliHeed.com

Nedanför hittar du ett klipp med Anneli från Vakna med The Voice. Spola så du kommer 1.09 in i klippet eller klicka här.

En reaktion på “Min kvinnliga motsvarighet (i röstbranschen)

  1. Pingback: Inför EP11: Spitfire, My Little Pony och bronies | Nördigt.nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *