RÖSTJOBB: Inspelning av Utbildningsradions läs- och skrivsatsning (DEL1)

Hedlund och projektledaren Sara Johannesson

I förra veckan spenderade jag ett antal timmar i studion ihop med Sara Johannesson (bilden) i UR:s lokaler i TV-huset. De första rösterna till UR:s läs- och skrivsatsning skulle spelas in!

Det är något speciellt med att få medverka i saker som riktar sig till barn. Jag har haft turen att få göra flera sådana projekt i år. Och vetskapen om att flera små barn kommer att kunna få hjälp att lära sig läsa och skriva tack vare min röst gör att just det här jobbet träffar på ett mycket speciell sätt i hjärtat.

Inspelning

Teamet bakom projektet är allihopa otroligt kunniga när det kommer till regi, pedagogik och hur de förmedlar sin vision. Och appropå det: Vem hade kunnat ana att det kunde vara en utmaning för en vuxen människa att läsa upp alfabetet på ett korrekt sätt?
Jag njuter även av att jag får komma med input och egna idéer när det kommer till skapandet av rösterna.

Nu när den första batchen av röster är inspelade så kan jag knappt vänta innan jag får komma tillbaka och spela in resten. Jag har redan lärt mig en massa nya saker, givit ifrån mig något kreativt som jag är väldigt nöjd med samt haft otroligt kul!

Projektet ska lanseras i november och jag återkommer med mer info så fort jag kan.

Kreativ röstskådis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *