Lugna Favoriter, RIX FM och Radio 1 – Sex år på MTG Radio


Efter 6 år som anställd på MTG Radio så väljer jag nu att förflytta mig vidare mot nya projekt. Men vilka härliga grejer jag har fått vara med om!

Jag började som trafikuppläsare 2006 och jobbade mig sen in som programledare på Lugna Favoriter. Jag gick från att sända helgpass till att sända kvällspass. Från kvällspass till eftermiddagspass och efter det slog drömmen in: Jag fick göra morgonshowen ihop med Malin Berghagen! Här på bilden ser du programledarkollegan Camilla Nordquist, Malin Berghagen och jag.

Jag gjorde morgonshowen ihop med Malin ett par månader innan hon slutade. Då fick jag istället sällskap i studion av min vän, chef och kollega, Linda Myron. Tillsammans skapade vi Favoritmorgon med Hedlund och Myron och det är definitivt en av de roligaste och mest lärorika programmen jag gjort i radio. Jag har Linda Myron att tack för mycket, hon har varit en ledstjärna, en stöttepelare och en fantastisk vän genom i stort sett hela min radiokarriär. Jag hade inte varit den programledaren jag är idag om det inte vore för henne. Lägg där till att Lugna Favoriters team på den här tiden förmodligen den bästa gruppen människor som någonsin jobbat ihop.


Det som gjorde Favoritmorgon med Hedlund & Myron till en så rolig show var nog mycket att på grund av att vi var två människor från ganska olika världar. Linda var 30+ och tvåbarnsmamma, och jag var 20+ och bara allmänt störd och nyfiken på livet (vissa saker har inte ändrats). Men framförallt så var vi två extremt kreativa människor som aldrig var förutsägbara i studion! Bilden här ovanför är från när Linda skulle behandla min hy så jag inte var så torr och fnasig. Och jag kommer aldrig glömma när vi hade GI-experten Fredrik Paulún på besök och visade honom hur våra frukosttallrikar såg ut! Linda åt mörkt bröd och och nyttigheter. Jag åt en Billy’s cheeseburgare klockan 7 på morgonen (allt för dramaturgin). Vi hade kul, gästerna hade kul och framförallt tror jag LYSSNARNA hade kul.

När Favoritmorgon lades ner blev jag tillfrågad om att flytta över som programledare till RIX FM. Det var ett karriärssteg i rätt riktning för mig, så jag tackade ja.
Jag tog allt jag lärt mig om radio och underhållning efter åren på Lugna Favoriter och skruvade till det ytterligare på RIX FM. Min tankegång har sedan dess varit att om du lyssnar på mig i mer än två minuter så ska du någon gång under den tiden skratta högt för dig själv och säga ”va fan var det där?” eftersom du just blivit underhållen och överraskad.


Den kanske roligaste saken med att jobba på RIX FM, näst efter att sända, måste ha varit RIX FM FESTIVAL. Att få komma ut och träffa alla som lyssnar på dig dagligen är bland det coolaste en radioprogramledare kan få göra. Radio är i min mening det häftigaste mediet som finns eftersom det kommer så nära. Du kan inte läsa en tidning eller titta på TV i duschen, men radion kan du ha med dig.
Av alla städer som jag besökt måste jag säga att Kristianstad (tillfällighet?) och Falun är de platser som varit snällast mot mig under RIX FM FESTIVAL. Jag har alltid blivit så väl bemött och haft så många lyssnare på plats.
Jag har aldrig tagit mig själv eller mitt jobb på för stort allvar, samtidigt som jag använda mig av röster, imitationer och ren och skär idioti skapad i min egna hjärna för att skapa den radio jag velat göra. Jag tror det kan vara en nyckel till att en del följt mig genom åren. Det och parodilåtarna …


2009 (sex månader efter att jag börjat på RIX FM) fick jag satte jag igång med en idé jag haft under många år: en radioshow om spel. Jag startade den ihop med Jonas Berglöf och tillsammans satt vi sent på kvällarna och spelade in det som kom att bli Sveriges mest nedladdade podcast om TV-spel och nörderi: RadioGamer. En show jag tyvärr blev tvungen att lägga ner 2012.
RadioGamer var helt klart det bästa jag skapat hittills i radioväg. Mitt mål var att skapa ett svenskt ”Top Gear för nörderi” där passion och humor var det som fick dig att njuta av snack om spel, film, serietidningar och andra små guldklimpar i livet.


2011 slutade jag på RIX FM för att jag kände att jag behövde en ny utmaning i mitt programlederi, jag ville växa. Det gjorde att jag kunde fokusera helhjärtat ett tag på RadioGamer som vid den här tidpunkten även gick på Radio1, MTG Radios pratradio i Stockholm. Och pratradio var en bra ny utmaning för mig.

Det här var en sammanfattning av min professionella radiokarriär hittills, tack för allting MTG RADIO!

Nu är det dags för nästa steg …【CITIZEN】シチズン Q&Q ソーラー電源 メンズ腕時計H034-006 SOLARMATE (ソーラーメイト) /5点入り(代引き不可)【S1】
【プレビューペット】オウム・オカメインコ用。 頑丈な正面ドアロックが特徴のバードケージ。プレビューペット PrevuePet ミディアムドームトップバードケージ34522WH【鳥かご 鳥ケージ バード
Michael Kors(マイケルコース) バックパック 30S5GEZB1L 414 NAVY
★送料無料★CITIZEN◆PROMASTER/クォーツ腕時計/アナログ/J280-T019773/箱・ギャラ・取説【中古】【服飾雑貨他】
マグナー二 靴 シューズ 一般 メンズ レッド Magnanni Magnanni Torin Double Monk Strap Shoe (Men)
【 UTTカート1型 NUTT4 】 【 厨房器具 製菓道具 おしゃれ 飲食店 】
8段引出しトップチェスト【日本?世界の有名メーカーのツールボックスを製造するE-make社05P05Nov16
【業務用】弁慶シェルフワゴン トップハンドル2ヶ付2段 2T-4-2-GB-B-10
こたつ布団セット/掛け布団?敷布団2点セット【幅180cm用】 サンバーナー(R)機能わた使用 グリーン(緑) 〔消臭 吸湿 発熱〕
鳩時計 壁掛け時計 ハト時計 はと時計 ポッポ時計 クォーツ式 Pirondini(ピロンディーニ)クク時計Pirondini Cucu Vicenza 106WH ピロンディーニ社 クォーツ鳩時計 

3 reaktion på “Lugna Favoriter, RIX FM och Radio 1 – Sex år på MTG Radio

  1. Pingback: Psst! Jag jobbar inte med FM-radio längre. | 1 Man – 20 Voices

  2. Pingback: Musik: Ladda ner alla RadioGamers gamerparodilåtar – Gratis! | 1 Man – 20 Voices

  3. Pingback: Musik: Ladda ner alla mina parodilåtar från RIX FM – Gratis! | 1 Man – 20 Voices

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *